18 mei 2021 Meer nieuws

Tulpen uit de NOP verkocht op groene veiling

Voor vier opdrachtgevers werden vandaag, 18 mei, tulpen uit de Noordoostpolder (NOP) groen geveild. Voor het gevarieerde sortiment was voldoende belangstelling en dat resulteerde in enkele uitschieters wat opbrengst betreft.

De uitschieters qua prijs waren voor de tulpen ‘Novi Sun’, ‘Timeless’, ‘Flash Point’ en ‘Strong Gold’. Volgens veilingmeester Erik Barnhoorn van CNB was voor deze partijen veel interesse. “Ook voor een grote partij zoals ‘Strong Gold’. Die was bij elkaar bijna 6 hectare.” De gemiddelde prijs voor 'Strong Gold' was €61,49 per rr. Die gemiddelde prijs voor ‘Flash Point’ was € 122,43 per rr.

Goedkopere prijzen

Minder interesse was er voor de soorten ‘Purple Flag’, ‘Purple Prince’, ‘Seadov’ en ‘Leen van der Mark’. “Deze bollen zijn wat goedkoper weggegaan. Gezien het sortiment was dat te verwachten. Alsnog zijn de opdrachtgevers meer dan tevreden met het resultaat.”

Animo bleef

De veildag begon voor J. Burger. “Er waren 25 koopnummers. Later op de dag liep dat aantal wat terug, maar het animo bleef. Er werd lekker meegeboden door de kopers”, vertelt Barnhoorn. Alle aangeboden bollen zijn verkocht.

Gemaakte prijzen

Bekijk hier de gemaakte prijzen per opdrachtgever:

Nog twee groene veilingen

Voor Groot Vriend bv worden woensdag 19 mei hun laatste tulpen groen geveild. “Het bedrijft stopt met de kwekerij dus alles mag weg tegen redelijke prijzen”, geeft Barnhoorn aan. “We starten met handelspartijen. Daarna komen er mutanten aan bod. Deze zijn georiënteerd op de ‘Irene’-soorten. Daarna worden enkele late tulpen eenmalig te koop aangeboden. Dit zijn kleine stukken, maar bijzonder qua kleur.

Laatste veildag

De laatste veildag van dit seizoen is donderdag 20 mei. Dan veilen HB Veilen en Hobaho voor vijf opdrachtgevers groen te velde. Er wordt geveild vanuit Oterleek, Spierdijk en De Goorn. Het zijn velden van opdrachtgever Blom-Pronk. Vanaf deze locatie wordt tevens geveild voor Gebr. Boots, Peter van Langen Bloembollen, G. de Wit en G.P.J. Van der Veldt - de Wit V.O.F. Bij slecht weer is er een binnenlocatie.