12 april 2019 Meer nieuws

Tulp schittert bij opening kaasmarkt

Vrijdag 12 april, precies om 10 uur, ging de eerste kaasmarkt van het nieuwe seizoen van start in Alkmaar. Een bijzondere editie, omdat er naast kazen en klompen, dit keer ook tulpen te bewonderen waren. De bloemen werden geleverd door broeiers uit de regio.

Het is alweer voor het vierde jaar op rij dat tulpen de kaasmarkt sieren bij de opening van het seizoen. De maar liefst 25.000 bloemen werden geleverd door Poel Bloembollen uit De Rijp en Jong Bolbloemen uit Andijk. “Prachtige promotie voor het bollenvak”, vindt Louis Poel. “De kaasmarkt trekt namelijk altijd erg veel bezoekers. Zeker op zo’n zonnige dag als vandaag.” Als het kaasdragen is afgerond, worden de tulpen geplukt en uitgedeeld. “Je ziet alleen maar blije gezichten van de markt af gaan.”

‘Freedom Flame’

Dit keer werd de bel geluid door Stichting Freedom Flame NL, dat 75 jaar na de bevrijding aandacht vraagt voor bewustwording rond het thema ‘leven in vrijheid’. Naar de stichting is ook een tulp genoemd, de geel met rood gevlamde ‘Freedom Flame’. Als de wens van de Stichting Freedom Flame NL bewaarheid wordt, zal de tulp in 2020 bovendien bij alle oorlogsmonumenten in ons land bloeien.