6 december 2018 Meer nieuws

Tulp Festival beleeft vijfde editie

De vijfde editie van Tulp Festival Amsterdam zet de hoofdstad gedurende de hele maand april 2019 in bloei. Er zijn bijzondere nieuwe locaties en er worden tulpen gedoopt.

Zo viert het Amsterdamse Bos zijn 85-jarig bestaan met de doop van de tulp ‘Jakoba Mulder’. Op diverse locaties komen duurzaam gekweekte tulpen, onder andere op de Apollolaan in Zuid tegenover het Hilton Hotel, waar ‘Peace’ wordt gedoopt.

Een gids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. Deze is te vinden op de website van Tulp Festival.  

Over het Tulp Festival

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’ tijdens het jaarlijkse Tulp Festival in april. Inmiddels maken alle stadsdelen en een groeiend aantal organisaties, winkeliers- en ondernemersverenigingen zich sterk voor fraaie tulppresentaties in hun gebied. Veel hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers.