14 november 2017 Meer nieuws

Tulp ‘Dutch Masters’ geplant bij Hermitage Amsterdam

Bij de Hermitage in Amsterdam zijn tulpenbollen van de cultivar ‘Dutch Masters’ geplant. Daar was een feestelijke aanleiding toe.

Het museum heeft afgelopen week de 50.000e bezoeker mogen ontvangen in de openingsmaand van de tentoonstelling ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage’.

Gele tulp met paarse franjer rand

De 50.000e bezoeker was mevrouw Polk uit Purmerend. Uit handen van Paul Mosterd, adjunct-directeur van de Hermitage, ontving zij de tentoonstellingscatalogus en de speciaal geteelde Hollandse Meesters-tulpenbollen. Ook mocht zij een aantal exemplaren van de bol in de tuin van de Hermitage planten, zodat volgend jaar het museum wordt opgefleurd door ‘Dutch Master’ een gele tulp met paarse franjerrand. De tulpen zijn geteeld door Wim Balder van Cotulip.

Over de tentoonstelling in de Hermitage

In de tentoonstelling ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage, oogappels van de tsaren’ stralen drieënzestig werken van vijftig Hollandse schilders. Nagenoeg alle grote meesters van de Gouden Eeuw zijn vertegenwoordigd. Er komen maar liefst zes werken van de hand van Rembrandt, zoals de wereldberoemde schilderijen Flora en Jonge vrouw met oorbellen. De tentoonstelling is te bewonderen tot en met 27 mei 2018.