17 maart 2020 Meer nieuws

Tulip Experience Amsterdam en Tulperij voorlopig dicht

Toeristische attracties als Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout en De Tulperij in Voorhout gaan deze week niet open. Ook de net gelanceerde digitale speurtocht Tulip Tour bij het bedrijf van Koos Pennings staat voorlopig stil.

De drie initiatieven spelen allemaal in op de groeiende behoefte van toeristen om niet alleen in de velden te vertoeven maar ook om meer kennis te krijgen van de bollenteelt. Zo worden bij De Tulperij al een paar jaar excursies door het bedrijf en de velden gegeven. Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout zou op 21 maart voor de eerste keer opengaan. Ook hier krijgen bezoekers informatie over het bollenvak en mogen ze plukken en foto's maken in een speciaal veld. Bij Pennings aan de Oosterduinen maken bezoekers een digitale speurtocht door de schuur. Ook hier mogen deelnemers tulpen plukken en foto’s maken.

Flinke strop

Dat de bezoekerscentra voorlopig gesloten moeten blijven, is vooral voor De Tulperij een flinke strop. "Het seizoen is nog niet begonnen of het is weer voorbij", vertelt eigenaar Daan Jansze. "Groepen die eind april hebben geboekt, zeggen nu al af. Wij gaan uit van een verloren seizoen."

Pennings klaagt niet

Ook voor Simon Pennings is het gesloten houden van Tulip Experience Amsterdam een tegenvaller. "Maar ik klaag niet. Ik heb geen bederfelijke waar en hoef niets weg te gooien. Anderen hebben het veel slechter." 

Niet speuren

Ook voor Joost van der Meer van Jolatours die de digitale ‘schnipseljagd’  (speurtocht, red.) Tulip Tour in de schuur van (een andere) Pennings regelt, zijn de kabinetsmaatregelen een tegenvaller. "We verkopen wel digitale toegangskaarten maar daar kan tot 6 april geen gebruik van worden gemaakt."