9 januari 2020 Meer nieuws

Topdag voor Make-A-Wish-kinderen als tulpenprinses

Tulpen Promotie Nederland hoefde dit jaar niet op zoek te gaan naar een tulpenprinses voor de Nationale Tulpendag. Toen de kwekers van TPN hoorden van de stichting Make-A-Wish dat veel kinderen voor een dag een prinses willen zijn, was het een uitgemaakte zaak. Een paar 'wenskinderen' worden omgetoverd tot ware ‘Frozen-prinsesjes’.

De prinsesjes geven het officiële startsein op de Dam in Amsterdam. Bovendien dopen ze aanstaande maandag op het bedrijf van Arjan Smit in Spierdijk, voorzitter van TPN, een nieuwe rode tulp.

Mutant van witte tulp

De Tulipa ‘Make-A-Wish’ heeft een intens rode bloemkleur, een stevige steel van 38 cm, de bloem ontvouwt zich maximaal en heeft een doorsnede van 7 cm. De rode tulp is een mutant van de witte tulp Royal Virgin van Arjan Smit. Twee wenskinderen dopen de tulp aanstaande maandag samen met musicalster Pia Douwes, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland. De tulp wordt aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers in het kader van het 30-jarig jubileum van de stichting.

Prinsessen uit Koninklijk Paleis

De wenskinderen die de doop doen en wellicht nog een paar andere wenskinderen, hebben een paar dagen later, op de Nationale Tulpendag zaterdag 18 januari de taak het officiële startsein te geven voor het nieuwe tulpenseizoen. Ze krijgen dan weer mooie jurkjes aan en worden opgemaakt. Voorafgaand aan de opening bezoeken zij als ware prinsesjes het Koninklijk Paleis op de Dam.

De stichting Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar oud met een ernstige soms, zelfs levensbedreigende ziekte.

Fotocredit: (vlnr) Hanneke Verburg, directeur van Make-A-Wish Nederland en Linda Pauling, de oprichtster van Make-A-Wish en TPN-voorzitter Arjan Smit.