18 februari 2020 Meer nieuws

Topbloemen.nl: 'Tulpen grootste groeier'

De online-aanbieder Topbloemen.nl uit Nieuw-Vennep geeft aan dat de tulpenverkoop bij dit bedrijf in afgelopen drie jaar met maar liefst 73% is gestegen.

De online marktleider in de bezorging van bloemen ziet bij tulpen duidelijk een grotere stijgende trend ten opzichte van al haar andere bloemen die ze al geruime tijd levert, zo geeft Edwin van Arkel, directeur van Topbloemen.nl, aan. Hoeveel tulpen er worden verkocht, wil Topbloemen.nl niet prijsgeven.

Opvallend is volgens Van Arkel de behoefte aan boeketten gemengde tulpen en dit zowel in de harde kleuren als in de pasteltinten. Die gemengde boeketten verkopen veel beter dan een bosje met één kleur tulpen. Ongeveer 93% van de verkochte tulpen bij Topbloemen.nl zijn gemengde bossen en de rest zijn enkelkleurige boeketten.

Top 3 populaire bloemen Valentijn

Verder geeft Topbloemen.nl aan dat de tulp de tweede populaire bloem is voor Valentijnsdag. Op nr 1 staat de roos en op nr 3 de gerbera. Uit het onderzoek naar de populariteit van Valentijnsdag blijkt dat 90% van de Nederlanders de ‘dag van de liefde’ een leuke dag vindt. De ondervraagden geven aan dat het verrassen met Valentijnsdag in 79 procent van de gevallen met bloemen gebeurt.

Maar liefst 90 procent van de ondervraagden geeft aan verrast te willen worden met een boeket bloemen. En dat mogen best rozen zijn: 73% van de Nederlanders vindt rozen helemaal niet afgezaagd.

Meer dan 1 miljoen boeketten per jaar

Topbloemen.nl is online marktleider in het bezorgen van bloemen in Nederland. Met een jaaromzet van ruim 50 miljoen euro verzendt het bedrijf meer dan 1 miljoen boeketten naar particulieren en bedrijven. Eén van de vijfhonderd lokale bloemisten brengt de bloemen vervolgens naar de ontvanger.