14 november 2017 Meer nieuws

TOP biedt ondersteuning bij internationaal ondernemen

De winnaar en genomineerden van de Tuinbouw Ondernemersprijs (TOP) krijgen voortaan een streepje voor bij hun activiteiten op het gebied van internationaal ondernemen.

Voorzitter Nico Koomen van de Tuinbouw Ondernemersprijs, André Driessen, directeur Internationaal Ondernemen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, en Ernst Noorman, directeur Internationale Programma’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), ondertekenden vrijdag 10 november een samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurde bij Rozenkwekerij Marjoland, de thuisbasis van jurylid Joop van den Nouweland.

Verschillende vormen van ondersteuning

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken stellen adviseurs van RVO samen met de genomineerde bedrijven een relevant pakket aan diensten op. De extra ondersteuning kan de vorm hebben van een scan van potentiële zakenpartners, uitgevoerd door de Nederlandse ambassade in een land naar keuze. Het kan ook  een tegemoetkoming zijn in de kosten van een handelsmissie of meer persoonlijke begeleiding door de business development coach van een bepaald land. De dienst maakt daarbij gebruik van eigen landenadviseurs in Den Haag of van het uitgebreide netwerk van landbouwraden.

‘Ondersteuning voor bedrijven om succes te vergroten’

Annette Wijering, manager Internationaal Ondernemen bij RVO: “Vaak doen bedrijven al jarenlang zaken in het buitenland, maar kunnen zij met onze hulp nét een stapje verder komen.”

De organisatie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is blij met dit aanbod. De genomineerde bedrijven verdienen alle ondersteuning om hun succes te vergroten, waaronder het leggen van nieuwe contacten op de juiste plaats. “De winnaars staan een jaar lang midden in de belangstelling en vervullen een ambassadeursrol voor het vak. Ik ben buitengewoon content met deze samenwerkingsovereenkomst, die voor de bedrijven een meerwaarde betekent”, aldus voorzitter Nico Koomen.

Genomineerden dit jaar

De 32e uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs vindt plaats op 10 januari 2018 in Keukenhof. Dit jaar zijn Royal Lemkes uit Bleiswijk, De Lepelaar uit Sint Maarten en OK Plant uit Naaldwijk genomineerd.