9 april 2020 Meer nieuws

Toch nog overlast toeristen in bollenvelden

Geen campers meer en afgesloten wegen voor motorrijders, groepjes wielrenners  en auto’s. Met deze maatregelen willen gemeenten in de Bollenstreek de drukte op de bollenvelden tegengaan.  Kwekers meldden al dat op verschillende plekken, ondanks de coronacrisis, toch overlast van toeristen is.

Om de toeristen uit de velden te houden, zijn inmiddels vijftig dranghekken uitgedeeld aan telers met bloeiende velden. Daarnaast is de campagne 'Enjoy the flowers. Respect our pride' omgebouwd tot de campagne Enjoy the flowerfields, at home. Op de gelijknamige website staan allemaal video’s van onder meer Keukenhof 2020. Op deze manier wordt geprobeerd liefhebbers van de bollenvelden digitaal te laten meegenieten van het kleurige gewas.

File voor de velden

"En toch is het op sommige plekken weer file voor de velden met toeristen maar ook van groepjes jongeren. En dat ondanks de oproep van de overheid om vooral zoveel mogelijk thuis te blijven", vertelt Annika Versloot, campagneleider van Enjoy the flowerfields, at home.

Gemeenten grijpen in

De drukte bij de velden is voor de gemeentebesturen reden om nu in te grijpen. Zo wordt de Leidsevaart tussen Lisse en De Zilk verboden terrein voor campers. Zolang het niet te druk wordt, blijven wandelaars en fietsers welkom. Voorts wordt de drukte op lokale wegen in een wijde cirkel om Keukenhof in de gaten gehouden. Indien nodig worden deze routes afgesloten voor motorrijders, groepjes wielrenners en auto’s.