13 mei 2019 Meer nieuws

Thema Varend Corso Westland: ‘WOW!’

Tijdens het eerste weekend van augustus kleurt het Varend Corso Westland de Zuid-Hollandse wateren. Dit jaar is het thema ‘WOW!’. Honderdduizend toeschouwers kunnen op 2, 3 en 4 augustus genieten van de versierde boten. 

Elke boot toont een eigen onderwerp, allemaal passend binnen het overkoepelende thema WOW!. De schuiten van het Varend Corso worden versierd met al het moois dat de Nederlandse groente- en tuinbouw te bieden heeft. Van tomaten en paprika’s tot kleurrijke bloemen en planten, die allemaal gekweekt zijn door tuinders uit het Westland.

Kindercorso vaart vooraan

Het Kindercorso zal net als andere jaren voor het Varend Corso uit varen. Deze boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar.

Feest op het water en de wal

Afgelopen jaar waren er meer dan een half miljoen bezoekers die de boten kwamen bewonderen. Naast het feest op het water, worden er aan wal ook activiteiten georganiseerd. Zoals elk jaar zijn er fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Ook is er wederom een vlootschouw. Hier kunnen de bezoekers de boten van dichtbij bekijken.

Meer informatie

Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op de website. Hier is het Varend Corso ook live via de webcam te volgen.