22 november 2022 Meer nieuws

The Green House Floriade te koop

De Floriade-organisatie is op zoek naar kopers voor The Green House. Tot 1 december kunnen gegadigden die de kas zelf kunnen demonteren een bod doen.

De 'glastuinbouwkas' op de Floriade in Venlo in 2012 heeft dit jaar ook een nieuwe bestemming gekregen en wel op de phloxkwekerij van Jeroen Hogenboom in Roelofarendsveen. Via via kwam Hogenboom op de hoogte van het te koop staan van de kas die op de Floriade in Venlo in 2012 heeft gestaan. Een rekensom leerde de ondernemer al snel dat het kopen van de kas goedkoper is dan de bouw van een nieuwe verwerkingsruimte. De kas is deels te gebruiken als verwerkingsruimte en biedt tevens de gelegenheid om het veredelingsprogramma, dat nu in een kas van vader Theo draait, op den duur in de nieuwe kas onder te brengen.

'Kas als schuur'

De kas met een goothoogte van 6 meten herbergt een nieuwe koelcel van 400 vierkante meter. De huidige koeloppervlakte van 100 m2 wordt dus aanzienlijk uitgebreid. "Het is mooi dat een kas als schuur goedkoper uitpakt en geschikt is voor mijn veredelingsprogramma, maar de kas een tweede leven geven spreekt me ook aan. Zo draag ik een steentje bij aan circulair bouwen", vindt Hogenboom.