20 december 2019 Meer nieuws

Teresa Clement nieuwe voorzitter Bulb Committee RHS

Per 1 januari 2020 is Teresa Clement benoemd tot voorzitter van het Bulb Committee van de Royal Horticultural Society (RHS) uit Groot-Brittannië. Deze commissie is enkele jaren geleden ontstaan door het samenvoegen van een aantal bloembollencommissies, waaronder de Tulip and Daffodil Committee.

Belangrijke taken van de commissie zijn het organiseren van educatieve programma’s, bijeenkomsten en opplantingen. De afgelopen jaren vonden er bijvoorbeeld opplantingen plaats met Allium en de kleine Hyacintacea. Resultaat is telkens een uitgave van de RHS met een beschrijving van het onderzochte sortiment.

Enthousiast amateur

Teresa Clement is secretaris van de Wakefield and North of England Tulip Society, de oudste tulpenvereniging ter wereld. Ze noemt zichzelf een enthousiast amateur als het om tulpen gaat. Ze volgt Jan Pennings op, die op 14 november 2019 afscheid nam. In Greenity 57 van 3 januari 2020 is een interview te lezen over het vele bestuurswerk van Jan Pennings.

Clement hoopt dat het lukt om de connectie met de Nederlandse bloembollensector in stand te houden en hoopt op veel steun vanuit de commissie en de Nederlandse kwekers voor het werk dat gebeuren moet.