18 november 2022 Meer nieuws

Ten Have in bestuur Bloemenbureau Holland

Op 14 november is Peter ten Have gestart als bestuurslid bij Bloemenbureau Holland. De directeur/eigenaar van kwekerij J&P Ten Have en mede-oprichter van Decorum neemt de plaats in van Bert Schouten, die sinds mei 2018 deel uitmaakte van het bestuur.

Ten Have deed door de jaren heen ruime bestuurservaring op, eerst als voorzitter van kwekerscollectief Decorum en later als kringvoorzitter bij Royal FloraHolland. Vanuit die ervaringen staat de waarde van het collectief voor hem recht overeind. "Dat geldt ook voor generieke promotie. Die meerwaarde wordt niet altijd gezien en daar maak ik me zorgen over. Promotie voor bloemen en planten is in het belang van de hele sector. Ik kan en wil daar actief aan bijdragen. En dat doe je niet door aan de zijlijn te blijven staan."

'Wat je kunt bereiken met promotie'

In 2020 was Ten Have nauw betrokken bij de campagne 'Fill the distance with beauty'. De collectieve campagne was het resultaat van nauwe samenwerking tussen meer dan dertig internationale partijen. "Ik heb toen gezien wat je samen kunt bereiken in promotie. De consument is gestimuleerd om meer bloemen en planten te kopen, juist in die coronaperiode."