19 juni 2020 Meer nieuws

Syngenta Flowers krijgt FleuroSelectprijs

De Dahlia Sincerity van Syngenta Flowers heeft de FleuroStar gewonnen. De prijs is een onderscheiding van de internationale organisatie voor de sierteeltindustrie Fleurselect.

Dahlia Sincerity won het van Digitalis Panther (Takii), Petunia Mystical Midnight Gold (Florensis/Miyoshi), Petunia Shock Wave Purple Tie Dye (PanAmerican Seed) en Coleus Main Street Hollywood Boulevard (Dümmen Orange).

Kleurexplosie

De jury was naar eigen zeggen onder indruk van de winnaar: "Een prachtige plant! De kleur en omvang van de bloemen is echt adembenemend. Sincerity is een geweldige blikvanger in grotere bloempotten en springt eveneens in het oog in perken. De enorme bloemen staan garant voor een ware kleurexplosie tijdens de latere zomerbloei."

'Retail en consument overtuigen'

De volledig dubbele bloemen van deze nieuwe dahlia kunnen een diameter bereiken van 20 cm. Sincerity heeft een grote hoeveelheid vroegbloeiende bloemen in een kleurencombinatie van tweekleurig roze en wit met een beetje geel in het centrum. De dahlia is volgens de jury compact en goed vertakt en biedt daarmee 'een fraai gevormde achtergrond voor de prachtige bloemen'. De jury oordeelde: 'Met het hoogtepunt van de bloei in het midden/einde van de zomer en de vroege herfst is deze dahlia een prima keuze voor openbare ruimtes en grote bakken of potten, of om de eerste gaten in de vaste border op te vullen. Sincerity doet het uitstekend in de tuin en heeft een enorme kleurenimpact die zowel de retail als de consument zal overtuigen.'

Show terugkijken

De FleuroStarwinnaar is dit jaar bekendgemaakt tijdens een evenement dat online gevolgd kon worden. Twee vertegenwoordigers van elk deelnemend bedrijf waren uitgenodigd naar Floralis te Lisse voor de ceremonie. De show is terug te kijken via de website van Fleuroselect en Facebook.