8 februari 2018 Meer nieuws

Studieclub Greenport in teken van STIP 2018

De jaarlijkse innovatie bijeenkomst van Studieclub Greenport Boskoop is dinsdag 20 februari in het Kwekerscafé, Flora Boskoop. Tijdens deze avond is de prijsuitreiking van de STudieclub Innovatieprijs (STIP) 2018.

De genomineerden

Voor deze prestigieuze prijs, die dit jaar voor de vijftiende keer wordt uitgereikt, zijn de volgende innovaties genomineerd:

 • Back on Track, initiatiefnemers van Lint bv en Gebr. V.d. Salm
  De logistieke uitdagingen voor de komende jaren zijn groot. Naast de toenemende stagnatie van wegverkeer spelen in het goederenvervoer ook andere aspecten een rol zoals de strengere klimaateisen, het groeiende tekort aan chauffeurs, tol in Duitsland en kilometerheffing in België. Met de pilot ‘Back on Track’ wordt een vervoersmethode van weg naar spoor gerealiseerd.
   
 • Wortelborstel, Boomkwekerij A.C. Looman, Boskoop
  Dit apparaat borstelt de wortels aan de onderkant van de pot eraf en met twee blazers wordt alles direct weggeblazen. Hierdoor is het makkelijk om de plant, in dit geval de Hortensia’s, zonder veel kracht en met behoud van een mooi wortelgestel uit de pot te trekken en op de kar te zetten, klaar voor de overwintering in de koeling.
   
 • GoodRoots, initiatief van een achttal boomkwekers binnen de regio Boskoop, waaronder Erwin Maaijen van Maaijen vof, Boskoop
  De boomkwekers willen met GoodRoots de traditioneel en ambachtelijk gekweekte heester weer nieuw leven in blazen. Zij zien het assortiment verschralen en de tuinen ‘verstenen’. Als Boskoopse boomkweker doet dat pijn. Vandaar dit gezamenlijk project met een gedreven groep kwekers uit de regio Greenport Boskoop.
   

Na de presentaties kunnen de bezoekers van het kwekerscafé door middel van hun smartphone hun stem uitbrengen. Daarna wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.

Kijkje in de keuken

Hierna komen Michel Wenzel en Marjon Vermeulen van Thearent uit Hazerswoude vertellen over hun bedrijf. Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de ondernemersvereniging VOA afgelopen 16 januari werden zij uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2018. Thearent is gevestigd op het ITC terrein en wereldwijd een grote speler als het gaat om de textiele aankleding van evenementen. In het kwekerscafé krijgen aanwezigen een kijkje in de ondernemerskeuken van deze ondernemers.

Het kwekerscafé begint om 20.00 uur in Flora Boskoop, Parklaan 4. De avond bijwonen maar geen lid van de stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop? Neem dan contact op met Helma van der Louw, tel. 06 – 28 45 49 55.