19 november 2019 Meer nieuws

Studenten één dag de baas in de tuinbouw

Vijftien studenten gaan deze week voor één dag aan de slag als directeur bij een bedrijf in de tuinbouw. In de week van 18 tot en 22 november werken ze aan een bedrijfsvraagstuk, waar ze onbevangen advies over mogen geven.

Meer dan vijftig studenten hadden zich aangemeld bij HortiHeroes. Hiervan zijn vijf dames en tien heren geselecteerd. Deelnemende bedrijven zijn: Syngenta, Rabobank, Glastuinbouw Nederland, Berg Hortimotive, Superflora, Royal FloraHolland, Incotec, Ter Laak Orchids, ABC Logistics, Royal Brinkman, Nature’s Pride, LetsGrow, Koppert Cress en Scelta Mushrooms.

Initiatiefnemers

Directeur voor één dag is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Groenten en Fruit Groothandelsfonds en HortiHeroes en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Colland Fonds. Dit project is bedoeld om hbo- en wo-studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de food & flower industry. “De behoefte aan talent in de sector is groot en er is nog steeds veel onbekendheid voor onze sector”, aldus projectleider Lenny Dijkshoorn. “Het is een taak van ons als sector om daar met z’n allen een positieve bijdrage aan te leveren.”