3 december 2018 Meer nieuws

Studenten bereiden bloemenshow voor

Groot, glitterrijk en goudkleurig zijn de kenmerken van de kunstwerken die twintig studenten van het Clusius College in Alkmaar voorbereiden voor de Bloem- en Relatiedagen van CNB, begin januari in Lisse.

De studenten presenteerden maandag hun ontwerpen, die allemaal rond oude werktuigen en gereedschap voor de bloembollenverwerking zijn gemaakt. Die komen van Museum de Zwarte Tulp in Lisse.

'Spannend'

De studenten moesten aan de slag met het thema ‘feestelijk’ en met ‘100 jaar CNB’. “Het was heel spannend om die ontwerpen allemaal te zien”, zegt communicatiemedewerkster Maaike Pennings van CNB. “Het zijn echte kunstwerken, sommige zijn wel twee bij drie meter. Het wordt een hele toer om die weer bij elkaar te brengen in een show in Lisse.”

Veilig

Opmerkelijk vindt Pennings het ontwerp voor een ‘instagrammable’ kunstwerk: een bureau met daarop en omheen bolbloemen dat aan de voorkant mooi om te zien is en aan de andere kant is het een achtergrond voor een selfie. Ook apart was de zuilvormige creatie waarin gereedschap komt te hangen. “Mooi, maar het moet ook veilig worden. We hebben dus even gesproken over stabiliteit.”

Interesse

De werken maken straks deel uit van de show, die op 8, 9 en 10 januari in Lisse bij CNB is te zien. De samenwerking met de studenten van de richting Bloem & Design van het Clusius College loopt al enkele jaren. De gedachte achter die samenwerking is bij de studenten interesse te wekken voor de bolbloemen.