19 maart 2020 Meer nieuws

Streep door corso Bollenstreek

Het bloemencorso Bollenstreek gaat dit jaar niet door als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft het bestuur in overleg met de autoriteiten besloten. Het corso trekt jaarlijk bijna een miljoen mensen.

Het bestuur en alle vrijwilligers zijn teleurgesteld, maar er is begrip. "Wij werken jaarrond toe naar dit hoogtepunt. Een paar dagen waarin wij met de hele wereld de schoonheid, de kleurenpracht en de heerlijk geur van de Hollandse bollenvelden delen", zegt voorzitter Willem Heemskerk op de website van het corso. "Wij zien en delen nu de zorg voor de Volksgezondheid. Dan kan een evenement, met de omvang als het onze, niet gewoon doorgaan."

IJzeren greep

Dit jaar leggen de wagens de gebruikelijke 42 kilometer van Noordwijk naar Haarlem niet af. Heemskerk: "Het is in deze nieuwe realiteit niet verantwoord om de ruim 1200 vrijwilligers die wij hebben aan de wagens te laten werken, of langs de weg hun werkzaamheden te doen. Een enorme teleurstelling voor ons allemaal. Want wij doen het voor al die lachende gezichten langs de kant van weg. Dit jaar zal het corso niet rijden, omdat het corona-virus ons in een ijzeren greep houdt. Het aantrekken van zoveel mensen, past niet in het tijdsbeeld van dit moment." 

Online visitekaartje

Het Stichtingsbestuur is de komende dagen druk in de weer om alle betrokken te bereiken. Samen met vrijwilligers, partners en partijen worden oplossingen gezocht. "In deze barre tijden is het mooi om te zien hoe goed iedereen samenwerkt aan oplossingen. Daar komen wij samen uit. Tegelijkertijd voelen wij ook onze verantwoordelijkheid als visitekaartje van het bloemenvak. De sierteeltsector gaat nu door een onvoorstelbaar dal. Wij pakken de komende tijd online zeker onze rol. Via onze sociale kanalen zullen wij de uitbundigheid, de blijheid en de geneeskracht van bloemen delen met de hele wereld. Daarmee delen wij symbolisch het gevoel van hoop. Deel met ons mee."