8 augustus 2018 Meer nieuws

Stichting wil tulp bij oorlogsmonumenten

De stichting Freedom Flame NL wil de tulp Freedom Flame van Maveridge bij ieder oorlogsmonument in Nederland. Zo moet een 'vrijheidsroute' vanaf de stranden van Normandië tot aan Wageningen lopen. Dat tekent het Noordhollands Dagblad op uit de monden van drie leden van de stichting. 

Doop

De geelrode tulp van Maveridge in Sint Maarten is afgelopen 4 mei door veteraan Raymond Lord en de Wageningse burgemeester Geert van Rumund gedoopt. De naam Freedom Flame is een eerbetoon aan de bevrijders. De stichting wil dat de tulp de nationale bloem voor de herdenking van de vrijheid, het eren van de bevrijders en het herdenken van de gevallenen wordt. Het is de bedoeling dat de tulp komende seizoen ook op Keukenhof te zien is.   

Geld

De stichting gaat geld inzamelen om de tulp die status te geven. Alle burgemeesters wordt gevraagd in hun gemeentebesturen te pleiten voor de aanschaf van de tulp, zodat de bolbloem in 2020 overal bloeit tijdens de herdenking van de bevrijding, dan 75 jaar geleden.

Noordkop

Enkele burgemeesters in de Noordkop hebben al aangegeven dat ze 'positief tegenover het plan' staan. De stichting hoopt dat ze het ook met collega-burgemeesters willen bespreken.