3 juli 2020 Meer nieuws

Steun voor midden- en kleinbedrijf

Provincies en gemeenten kunnen zich tot 11 september inschrijven voor de zogeheten MKB-deals, een steunmaatregel van het ministerie van Economische Zaken voor het midden- en kleinbedrijf. Er is ruim 7 miljoen voor de regionale projecten.

Inmiddels zijn negen projecten van start gegaan, samen goed voor 3 miljoen euro. De deals moeten er voor zorgen dat het mkb ook in de toekomst succesvol blijft, om ‘onze nationale economie en onze lokale gemeenschap na corona weer op te bouwen’, zegt staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) van Economische Zaken.

Overname

Met lokale partners en netwerken kunnen gemeenten en provincies bedrijven ondersteunen bij onder meer digitalisering, versterking van kennisnetwerken, en het vinden van regionale financiers. De negen projecten die nu zijn gestart, behelzen bijvoorbeeld een programma voor agrifoodondernemers of hulp om Limburgse familiebedrijven aantrekkelijk te maken voor overname door de volgende generatie.

Indienen

Meer informatie over alle MKB-deals uit de eerste ronde is online te vinden in een digitaal magazine. Provincies en gemeenten kunnen tot 11 september 2020 via RVO voorstellen indienen.