24 mei 2022 Meer nieuws

Steenbreek en VHG bundelen netwerk

Stichting Steenbreek en Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) gaan samenwerken. De partijen willen elkaars kennis, kunde en contacten gebruiken. De stichting wil de leefomgeving vergroenen en de biodiversiteit vergroten.

VHG telt 1100 leden en wil namens de individuele ondernemers in de branche, de maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengen bij politiek, institutionele partijen en burgers. Groenlobbyïst Arne Weverling van VHG over de samenwerking: "We dienen hetzelfde doel en we zijn zeer enthousiast over de samenwerking, omdat Stichting Steenbreek iets op de agenda heeft gezet dat maatschappelijk gezien erg belangrijk is. Dat is minder stenen in tuinen en de buitenruimte en onze ondernemers hebben daar grote invloed op. Het is mooi dat we Steenbreek daarin kunnen ondersteunen."

Doelstellingen

Voor Steenbreek biedt de samenwerking de mogelijkheid om met de hoveniers als kennis- en praktijkmensen samen te werken aan de realisatie van de doelstellingen. "Wij hebben veel belang bij contacten in het groene veld en de samenwerking met VHG biedt die mogelijkheid nog meer", zegt voorzitter Wout Veldstra van de stichting.