20 september 2019 Meer nieuws

Staking plantenwebshop Sprinklr: een dag offline

De duurzame online plantenverkoper Sprinklr sluit op vrijdag 27 september de website. Bezoekers worden die dag naar een blog geleid waarin de reden voor de online staking staat. Het bedrijf vertelt in deze blog dat de politiek radicale beslissingen moet maken.

In de blog van Sprinklr staat dat sierteeltproducten voor ‘de leuk’ zijn. ‘Dus de sierteeltsector zou ook geen vrijbrief mogen hebben voor het spuiten van middelen in het milieu die schadelijk zijn voor biodiversiteit en bodem.’

Sierteeltsector moet radicaal anders

Het bedrijf doet een oproep aan de overheid om ervoor te zorgen dat binnen vier jaar alle bollentelers werken zonder gewasbeschermingsmiddelen die schadelijk zijn voor bodem en biodiversiteit. ‘Zet de biologische bollenboeren-pioniers op een voetstuk, beloon ze en laat de anderen de gangbare telers van hen leren.’

Sprinklr laat ook weten dat dit moet gelden voor de gehele sierteeltsector. Zo moet ook een bosje rozen dat in Afrika geproduceerd is niet vergeten worden. Extra belasting op deze producten is volgens hen een mogelijke oplossing.

Duurder voor de consument

Dat alles voor de consument duurder wordt, is in de ogen van Sprinklr geen probleem: ‘Dan koop je twee zakjes bollen in plaats van drie. Maakt dat je minder gelukkig?’ Lees hier de blog.

Wat is Sprinklr?

Sprinklr is een webshop voor duurzame planten en bollen. Consumenten kunnen hier biologische bollen en tuinplanten kopen. De kamerplanten zijn zo duurzaam mogelijk gekweekt.