11 januari 2019 Meer nieuws

Soil Your Undies Challenge: hoe gezond is jouw (bollen)grond?

De Soil Your Undies Challenge komt naar Nederland. Met deze actie daagt de KAVB iedereen uit om dit voorjaar een onderbroek in de grond te begraven en daarmee te testen hoe het met het bodemleven gesteld is.

De uitdaging is simpel: begraaf in de maand april een 100 procent katoenen onderbroek in de bodem. Graaf de onderbroek twee maanden later weer op en ontdek in hoeverre de onderbroek nog intact is. Als er sprake is van een gezond bodemleven zal er weinig van over zijn. Kun je de onderbroek gewoon weer aantrekken, dan staat het bodemleven er minder goed voor.

Onderbroek voor telers

De aftrap van de Soil Your Undies Challenge vond plaats op de Mechanisatietentoonstelling in Vijfhuizen tijdens een gastcollege van het Clusius College. Studenten ontvingen een degelijke witte katoenen onderbroek die zij voor de Soil Your Undies Challenge kunnen gebruiken. De KAVB heeft deze onderbroeken ook aan meer dan honderd bollentelers uitgedeeld.

Undies Award

Het is de bedoeling dat deelnemers de resultaten met elkaar delen op bijeenkomsten en via sociale media. Meer informatie over de Soil Your Undies Challenge is te vinden op de Facebookpagina @GrondGezond. Deelnemers die komend voorjaar een foto van zichzelf en de onderbroek op de Facebookpagina en andere social media delen met de hashtag #SoilYourUndies2019NL dingen mee naar de Undies Award.

Lees ook: Bodemleven getest met onderbroek