11 maart 2021 Meer nieuws

Softwarepakket voor bloembollenbedrijf in ontwikkeling

Softwarebedrijf Troublefree werkt aan een gespecialiseerd softwarepakket voor de bloembollenkweker: Smart Nursery. Dit borduurt voort op het programma Smart Bulb voor exporteurs. Deze zomer komt Smart Nursery in de verkoop.

Sinds begin dit jaar werken enkele bollenteeltbedrijven al met een ‘premature’ versie van Smart Nursery. Deze is geënt op Smart Bulb en krijgt nieuwe functionaliteiten bedoeld voor de teelt. Zo is er nu een demoversie gereed waarin plantlijsten zijn opgenomen, die gebruikt kunnen worden bij de planning van het planten en voorraadbeheer. Onder de ‘early adopters’ zijn Fields, source of Flowers en narcissenkwekerij Van Haaster.

Nieuwe functionaliteiten

“We voegen nu om de twee weken nieuwe functionaliteiten toe”, zegt Theo Heemskerk, mede-eigenaar van Troublefree. “Met de feedback van de bedrijven passen we ons programma steeds aan op de wensen.” De volgende module die wordt ingebouwd is voor het rooien.

Smart Nursery werd in eerste instantie gemaakt op verzoek van enkele exporteurs die al werken met Smart Bulb. “Zij vinden het handig als kwekers met een soortgelijk programma kunnen werken voor gegevensuitwisseling voor bijvoorbeeld het plantenpaspoort en Ketenregister”, aldus Heemskerk. Maar er kwam ook vraag vanuit de kwekerijen zelf en toen is de ontwikkeling begonnen.

Meedoen?

Troublefree is nog op zoek naar teeltbedrijven die willen helpen het programma verder te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor tegen een gereduceerde prijs Smart Nursery en kunnen meepraten over gewenste ontwikkelingen van het programma. Belangstellenden kunnen zich melden via tel. 0252-250250 of per e-mail info@troublefree.nl. Kijk voor meer informatie over Smart Nursery op de website van Troublefree.