9 april 2019 Meer nieuws

Sint Pietersplein met Pasen versierd met Nederlandse bloemen

Op zondag 21 april 2019 spreekt Paus Franciscus het jaarlijkse Urbi et Orbi uit. Het Sint Pietersplein in Rome ligt dan weer vol met Nederlandse bloemen en planten. De bloemenpracht gaat naar Italië met hulp van Nederlandse kwekers en arrangeur Paul Deckers.

Deckers maakt de ontwerpen en kiest de kleuren in overleg met het Vaticaan. De Nederlandse kwekers zetten de komende weken alles op alles voor de prachtige bloemenzee op het Sint Pietersplein.

Link met het geloof

Vorig jaar was Cymbidium de hoofdbloem. Die is nu ook te zien in het totale ontwerp. Dit jaar is de hoofdbloem Strelitzia. Deckers heeft ontdekt dat deze een link met het christelijk geloof heeft. "De plant staat voor onsterfelijkheid en vrijheid. De vlammen in de plant staan symbool voor de heilige geest die neerdaalt op de apostelen. Prachtig toch? Dit verhaal ga ik vertellen zodra ik weer in het Vaticaan ben." Kweker Roland Duyvesteijn levert samen met de andere Strelitzia-kwekers de bloemen aan die worden gebruikt.

Transport vanaf Keukenhof

Bij deze vorm van promotie is de gehele Nederlandse sierteeltsector betrokken. "Het is prachtige promotie voor ons product", geeft Deckers aan. De Nederlandse sierteeltsector verzorgt al meer dan dertig jaar de bloemversiering voor de paasviering op het Sint-Pieterplein in Rome. Tussen de bloemenpracht spreekt Paus Franciscus zondag 21 april 2019 de paaszegen Urbi et Orbi uit. Op dinsdag 16 april 2019 gaan de bloemen en planten op transport naar Rome vanaf de Keukenhof.

Strelitizia naar Rome

Bekijk de film waarin kweker Duyvesteijn en hoofdarrangeur Deckers vertellen waarom Strelitizia naar Rome gaat. De film is gemaakt door Dutchmuse.