23 oktober 2020 Meer nieuws

Sigrow wint Topsector T&U Innovation Prize

Sigrow heeft 23 oktober de Topsector TU Innovation Prize gewonnen met een thermische camera. De uitreiking vond plaats tijdens een online inspiratiesessie van RoboCrops.

De jury over de winnaar: ‘Sigrow heeft een thermische camera ontwikkeld die de temperatuur van het blad en de omringende lucht kan meten en software, die deze vertaalt naar de stand van het huidmondje. Deze kennis/ ontwikkeling is een ontbrekende schakel in het ‘unmanned growing’ concept. Het maakt het mogelijk om het klimaat in de kas direct aan te sturen op ‘plantwaarde’ in plaats van op ‘telers-input’, oftewel de plant is aan het woord.

Sigrow ontving een kennisvoucher van € 25.000 om samen met het TU Delft AgTech Institute, professoren en studenten het concept verder uit te werken en knelpunten op te lossen. Verder krijgt de winnaar een jaar lang persoonlijke begeleiding van een innovatiemakelaar van de Topsector T&U.   

Publieksprijs

Vivent SA ging er met de publieksprijs vandoor. Deze startup heeft een sensor ontwikkeld die elektronische signalen van een plant kan opvangen en daardoor stress als gevolg van droogte, gebrek aan voeding, ongedierte of ziekte in een vroeg stadium kan detecteren. Vivent SA heeft € 1.500 gewonnen en een HortiTech Startup Membership van zes maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center.