17 maart 2020 Meer nieuws

Sierteeltsector zet zorg in de bloemen

Medewerkers van bloemenveiling Royal FloraHolland gingen dinsdagochtend 17 maart langs bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen in de regio Aalsmeer en Naaldwijk om zorgpersoneel met bloemen te bedanken voor hun inzet. Zo kregen de onverkochte bloemen nog een goede bestemming.

De actie is opgezet met Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en Bloemenbureau Holland.

50% onverkocht

Per dag worden bij Royal FloraHolland gemiddeld meer dan 30 miljoen bloemen en planten verhandeld. Op maandag bleef een historisch percentage van 50% van de aanvoer onverkocht. Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland: “Momenteel gaan er ontzettend veel hoogwaardige bloemen en planten verloren doordat de handel door de coronacrisis grotendeels stil ligt. Dit is verschrikkelijk om te zien. Zeker wanneer je bedenkt dat onze kwekers hun bloemen en planten produceren met zó veel passie en aandacht. Met deze actie maken we van een nood een deugd en willen we met de hele Nederlandse sierteeltsector onze hulpverleners een hart onder de riem steken en onze dank en waardering tonen.” 

‘Bloemen geven kleur in zware tijden’

Matthijs Mesken, CEO van de VGB: “Bloemen geven kleur en steun in zware tijden en dat kan iedereen goed gebruiken op dit moment. Dit is een belangrijke periode voor kwekers en klanten met alle feestdagen in het verschiet. We zetten als sector dan ook alles op alles om de sierteelt die goed is voor 150.000 arbeidsplaatsen voor Nederland te behouden.”