5 augustus 2019 Meer nieuws

'Sierteeltpartijen' winnaars van corso

Van den Bos Flowerbulbs, Royal FloraHolland en de dorpskern Honselersdijk waren afgelopen weekend in de verschillende categorieën de winnaars van het Varend Corso. Het corso trok net als vorig jaar zo’n 550.000 bezoekers aan de wal.

Van den Bos Flowerbulbs kreeg voor zijn corsoboot ‘Game of Thrones’ zaterdag van de jury de eerste prijs in de categorie 'commerciële boten'. De jury nam dit besluit unaniem. ‘Een boot die zeer zorgvuldig en met lef is opgemaakt, waardoor het geen twijfel leidt dat het ontwerp drie dagen lang blijft stralen’, aldus de jury.

Arrangeur Lily Beelen van de boot van Van den Bos Flowerbulbs trok ook de ‘Johan Huisman Bindersprijs’ naar zich toe. Die prijs wordt toegekend aan de arrangeur die bloemen en planten het mooist op de boot toont en waarvan de bloemen en planten als beste de drie corsodagen doorstaan.

Provincie Zuid-Holland won met ‘#ditdoetdeprovincie’ de tweede prijs in de categorie 'commerciële boten' en de gemeente Westland met ‘WOW dit is Westland’ won de derde prijs. De weelderig aangeklede boot van Royal FloraHolland won in de aparte categorie ‘zeilende Westlanders’ de eerste prijs.

Publiek vindt Chinese Draak het mooist

De corsoboot ‘Chinese Draak’ van dorpskern Honselersdijk kreeg niet alleen de eerste prijs bij de niet-commerciële boten, maar ging er zondagavond ook nog met de publieksprijs vandoor.

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland opende vrijdag het Varend Corso Westland voor het eerst. De organisatie van het corso heeft het thema voor 2020 al bekendgemaakt. Dat wordt: 'It’s Showtime'.

Op de Facebookpagina van het Varend Corso staan tal van foto's van de stoet boten die uit ruim 40 inzenders bestond.

Fotocredit: Arnaud Roelofsz