12 oktober 2021 Meer nieuws

Sierteeltbedrijven willen sneller verduurzamen

Floral Trade Group en de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) hebben zich aangesloten bij het Versnellingsinitiatief binnen Floriculture Sustainability Initiative (FSI). Dat meldt Royal FloraHolland op haar website.

FSI bestaat uit bedrijven die willen bijdragen aan een toekomstbestendige sierteeltsector door bloemen en planten duurzaam te telen te verhandelen met respect voor de mens en het milieu. Het Versnellingsinitiatief streeft naar een zo hoog mogelijk percentage gecertificeerde productie en handel van bloemen en planten. De ambitie van FSI is daarbij leidend: minimaal 90% van de door de FSI-leden geproduceerde, ingekochte en verhandelde bloemen en planten duurzaam zijn.

Het Versnellingsinitiatief werd opgericht in 2017 en bestaat nu uit Dutch Flower Group, Royal Lemkes, FM Group, Royal FloraHolland, Floral Trade Group en VGB.

‘Op de goede weg’

Maarten Bánki, manager Duurzame Ontwikkeling bij Royal FloraHolland: “Ruim 2.800 van onze 5.000 aanvoerders voeren nu al een digitale milieuregistratie en ruim 2.150 kwekers – die met elkaar 84% van de omzet vertegenwoordigen - hebben een milieucertificaat. Dit is voor ons het bewijs dat we op de goede weg zijn.”