3 augustus 2018 Meer nieuws

Sectorplatform Bloembollen: lever bollen zorgvuldig af

Het Sectorplatform Bloembollen roept bollentelers op zorgvuldig te zijn bij de aflevering van bollen. Er worden veel administratieve fouten gemaakt en vaak wordt niet het afgesproken aantal bollen geleverd, heeft het platform geconstateerd.

Door het extreme weer tijdens het teeltseizoen, vallen de oogstresultaten tegen en kunnen de overeengekomen aantallen vaak niet geleverd worden. Het Sectorplatform Bloembollen merkt dat bij het uitleveren van partijen door de teelt aan de handel veel administratieve fouten worden gemaakt, zoals het gebruik van verkeerde of onvolledige certificaatnummers, of het niet of verkeerd benoemen van de BKD-klasse.

Oproep aan het vak

De deelnemende organisaties in het platform roepen op hun websites en in nieuwsbrieven het vak op tot zorgvuldigheid. “Het juist en volledig  aanleveren van deze informatie draagt bij aan een soepele administratieve en logistieke verwerking bij de handelsbedrijven, in het bijzonder bij die bedrijven die zijn aangesloten op het ketenregister.  Dat is van groot belang voor die bedrijven, want het moeten corrigeren van dit soort gegevens heeft een grote impact op hun logistieke processen en het vraagt om extra administratieve handelingen die veel tijd vragen in een toch al hectisch seizoen.”

In het Sectorplatform Bloembollen participeren Anthos, KAVB, CNB, Hobaho, BKD, Proeftuin Zwaagdijk en WUR Glastuinbouw & Bloembollen.

Lees ook het artikel over tulpen in Greenity nr. 21, die donderdag 16 augustus verschijnt.