7 november 2019 Meer nieuws

‘Schitterende’ lelieshow in Lisse

De KAVB hield 6 november samen met CNB een leliekeuring tijdens de CNB Leliedagen, die van 4 tot en met 8 november werden gehouden bij de CNB in Lisse. De KAVB-leliecommissie heeft de inzendingen gekeurd en vond de kwaliteit 'zeer goed, zeker gezien het feit dat het al november is’.

In de categorie AZ/LA-broeierij kreeg Bredefleur uit Moerkapelle met ‘Bach’ (foto) de eerste prijs. Prima vaas, prima stadium en mooi gezond groen blad. De tweede prijs ging naar ‘Idaho’ van Double Check Lily uit Moerkapelle. Hoewel iets aan de rijpe kant was deze vaas zeer uniform, alle bloemen hadden dezelfde tint oranje en alle knoppen komen tot bloei. Bij de veredeling ging de eerste prijs naar ‘Puskas’ van De Jong Lelies Holland, Andijk. De tweede prijs ging naar de oranje ‘Denver’ van Vletter & Den Haan uit Rijnsburg.

OR/OT

In de categorie OR/OT-broeierij werd alleen een eerste prijs toegekend en wel aan de witte ‘Zambesi’ van Qualily uit Poeldijk. In de veredeling ging de eerste prijs naar ‘Genzano’ van Royal van Zanten, Hillegom. De tweede prijs ging naar de eveneens witte ‘Bresso’ van World Breeding uit Breezand.

Longiflorum

In de categorie Longiflorum-broeierij kreeg de vaas ‘Watch Up’ van Bredefleur een eervolle vermelding. Bij de veredeling werd ‘Torre del Sol’ van De Jong Lelies de winnaar.

Potlelie

De prijsvraag voor potlelies werd gecombineerd voor zowel broeierij als veredeling en de 1e prijs ging naar ‘Starlight Express’ van Van Schie Potlelies uit Honselersdijk. De 2e prijs ging naar ‘Bandiera’ van Vletter & Den Haan.

Dubbele lelie

De eerste prijs voor dubbele lelies ging bij de veredeling naar zaailing 15-62-1 van Vletter & Den Haan.

Naast bovengenoemde inzenders liet KV Roselily een vijftal dubbele cultivars zien, waaronder ‘DL 111087’ Anouska en ‘DL112317’ Samantha. Lilies of Life uit Rijnsburg liet zeven verschillende cultivars zien, waaronder ‘Hardrock’ en ‘Ravello’.

Op de Facebook-pagina van de KAVB is een fotoverslag van deze show te vinden.