31 oktober 2019 Meer nieuws

Samen stappen zetten in hightech- en dataoplossingen

De partners in de SmartFarmingDeal zetten 5 november hun handtekening om samenwerking in hightech- en datatoepassingen in de landbouw te stimuleren. Tegelijkertijd wordt het eerste project gelanceerd: Match2020 Agriproject Drones en Data. 

De SmartFarmingDeal NHN stimuleert hightech- en datatoepassingen in de landbouw in Noord-Holland Noord door bestaande kennis en ervaring te delen in een groot netwerk van bedrijfsleven, overheid, onderwijs en onderzoek. Met deze deal leiden bestaande inspanningen tot grotere resultaten, worden nieuwe initiatieven versneld geïntroduceerd en ontwikkelt de regio zich nog sterker als voorloper bij waardevolle, slimme toepassingen van smartfarming.

Duurzame samenwerking

Partners in de deal zijn onder meer KAVB, LTO, Proeftuin Zwaagdijk, Greenport Noord-Holland-Noord, Rabobank en Clusius College. Andere partners kunnen zich eventueel nog later aansluiten. De gezamenlijke handtekeningen bekrachtigen een duurzame samenwerking op het gebied van innovatieve technieken in de landbouw, gericht op een gezonde toekomst van de agribusiness. Het Agriproject Drones en Data, dat GreenPort NHN uitvoert voor het programma De Kop Werkt!, heeft als doel te komen tot een onafhankelijk kennis- en dataplatform voor drones en data.

Bijeenkomst 5 november

De bijeenkomst ‘Van Precisielandbouw naar Smart Farming’ vindt plaats op dinsdag 5 november vanaf 14.45 uur bij Loonbedrijf Sturm-Jacobs aan de Medemblikkerweg 13 in Wieringerwerf. Het volledige programma is te vinden u op de site van GreenPort Noord-Holland Noord. Aanmelden kan via communicatie@greenportnhn.nl.