23 april 2021 Meer nieuws

Opbrengst materialenveiling J. Burger ruim boven begroting

De opbrengst van de materialenveiling voor J. Burger uit Rutten lag ruimschoots boven begroting. Dit laat accountmanager Ronald Walkier van CNB weten. “Er is veel geboden en de opdrachtgever is tevreden met het resultaat.”

Dat er veel geboden is, blijkt uit de cijfers. Er waren namelijk 114 kavels waarop 4.172 biedingen zijn uitgebracht. Gemiddeld zeker 36 biedingen per kavel. Vooraf was er al volop belangstelling voor de veiling. Niet alleen op de kijkdag, maar op afspraak was het aanbod eerder al te zien. Daar hebben volgens Walkier veel mensen gebruik van gemaakt.

De biedingen kwamen van 292 internationale bieders. Uiteindelijk waren er 52 kopers. Deze kwamen uit Nederland, Duitsland, Roemenië, België en Polen.

Inbrengveiling Wieringermeer

De volgende veiling die op de agenda staat, is de inbrengveiling Wieringermeer op 28 april. Vandaag en morgen zijn de kijkdagen. Voor wie buiten deze dagen om de materialen wil zien, kan Kees Hopman bellen voor een afspraak op tel: 06 – 15 02 09 94. Geveild wordt een complete brede sorteerlijn voor tulpen en aardappelen, diverse machines voor verpleegwerkzaamheden en verwerkingsmachines, waarvan een groot deel van Total Systems afkomstig is. De veiling staat online, waardoor bieden al mogelijk is.

Materialenveiling JUB Holland

Op 5 mei sluit de veiling voor JUB Holland uit Noordwijkerhout. Wegens beëindiging van te tulpenteelt, laten ze materieel voor de broeierij online veilen. Voor deze veiling heeft ook Kapiteyn uit Breezand 43 kavels ingebracht, waaronder een tulpen ontbolmachine en een weeginstallatie. Ook is het aanbod van deze veiling uitgebreid door de complete bolleninpaklijn die Wilven bv uit Hillegom heeft ingebracht. De kijkdag is 1 mei, maar op afspraak zijn de machines bij alle drie de bedrijven eerder te zien. Een afspraak maken kan via Ronald Walkier, tel: 06 – 83 71 43 50. Bieden is al mogelijk gezien de veiling al online staat.