17 januari 2020 Meer nieuws

Royal De Ree kwart eeuw gecertificeerd

Royal De Ree Holland in Lisserbroek is vanmorgen tijdens een audit verrast met een aandenken van Loyd's Register voor 25 jaar certificeren. Mede-eigenaar Jørgen de Ree nam het in ontvangst van Henk van der Wekken en Marc Broeders (rechts op de foto) van het auditbedrijf.

"We waren in 1995 als een van de eersten in de sector gecertificeerd", weet De Ree. Volgens Van der Wekken en Broeders is het exportbedrijf het eerste in de bollensector dat al zo lang is gecertificeerd én klant van Loyd's. De Ree: "Wij gebruiken certificering als managementgereedschap, om de bedrijfsvoering steeds te verbeteren." Behalve de certificaten van Loyd's voor veiligheid, gezondheid, energie en milieu heeft de exporteur nog andere certificaten, zoals bijvoorbeeld MPS Florimark. "Na al die tijd is certificering belangrijker dan ooit", vindt De Ree. "De consument verlangt het."

Kritische noten

Loyd's bezoekt het bedrijf sinds het eerste ISO 9002-certificaat ieder half jaar voor een controle. "We hebben wel eens kritische noten", zegt Van der Wekken. "Het is mooi te zien dat een bedrijf daar ook iets mee doet. We hebben in de tussentijd de eisen ook alleen maar toe zien nemen, want arbeidomstandigheden, CO2 en energoeverbruik speelden in het begin nog geen rol."

Eeuw De Ree

Royal De Ree Holland wijzigde onlangs de naam van het bedrijf, naar aanleiding van het ontvangen van het predicaat Koninklijk bij de viering van het 100-jarig jubileum op 3 januari vorig jaar. Het afgelopen jaar stond in het teken van jubileum, met als hoogtepunt het symposium in april.