23 oktober 2020 Meer nieuws

Rotary plant ‘End Polio Now’ op Keukenhof

Gerda Schukking en Pieter Gaillard van de Rotaryclub hebben samen met Bart Siemerink de tulp ‘End Polio Now’ in Keukenhof geplant. Op 24 oktober wordt tijdens World Polio Day aandacht gevraagd voor het wereldwijde vaccinatieprogramma tegen polio.

Rotaryclubs in heel Nederland verkopen de bollen van ‘End Polio Now’. De opbrengst gaat naar het vaccinatieprogramma. Naast het planten in Keukenhof hebben lokale Rotarians op andere plekken in Nederland ook tulpenbollen geplant. Zo vragen ze aandacht voor de strijd tegen polio. Met de tulpenverkoopactie werd in 2019 door de Nederlandse Rotarians ruim 360.000 euro opgehaald.

End Polio Now

End Polio Now is een actie om de wereld vrij te maken van de ziekte poliomyelitis, ook wel kinderverlamming. Door preventieve vaccinatie en goede hygiëne kan polio worden voorkomen. Sinds 1988 (de start van de campagne van de Wereldgezondheidsorganisatie) is het aantal polio incidenten al met 99% gedaald. Maar helaas is de ziekte in de landen Pakistan en Afghanistan nog steeds niet onder controle. Verwacht wordt dat binnen enkele jaren het doel, een wereld vrij van polio, zal zijn bereikt.