8 maart 2019 Meer nieuws

Rob Baan wordt voorzitter Varend Corso

Rob Baan is per april de nieuwe voorzitter van het Varend Corso Westland. Hij volgt Pleun van der Ende op, die vier jaar voorzitter is geweest.

Baan is eigenaar van Koppert Cress, een bedrijf in microgroenten in Monster. Baans voornaamste taak is om het Westlandse bedrijfsleven de trots van het Westland uit te laten stralen. "Het bedrijfsleven moet gaan aanhaken bij het Varend Corso en daar heb je een ander type bestuurder voor nodig", zo zegt scheidend voorzitter Van der Ende.

Financieel krap

Van der Ende maakte een lastige voorzittersperiode door. In de nasleep van de economische crisis haakte de hoofdsponsor af en andere sponsoren hielden de hand op de knip, dus de financiële middelen waren krap. Er werd bezuinigd op de schippersbijdragen, de catering en de overdekte tribune werd wegbezuinigd. Wel kwam er een club van 1.000, waar bedrijven 1.000 euro betaalden voor sponsoring. Hierdoor werd het corso de laatste drie jaar met een positief resultaat afgesloten. De afgelopen jaren wist het corso wel omliggende gemeentes te mobiliseren.

Westland op de kaart zetten

Baan was al drie jaar ambassadeur van het corso en al jaren een enthousiaste deelnemer. Vorig jaar werd Koppert Cress ook de cateraar van het evenement. “We hebben in het Westland een paar grote elementen: het World Horti Center, Kom in de Kas en het Varend Corso. Daarmee kun je het Westland op de kaart zetten.”

De grote steden aandoen

De boodschap van Baan: “Breng het Westland naar de omgeving toe in plaats van de omgeving naar het Westland. Ga met het paradepaardje dat corso heet door de steden. Maak er een wij-beleving van.” Verder vindt hij dat de grote steden moeten gaan meedoen met het corso. “We zouden Rotterdam en een groter deel van Den Haag moeten aandoen.”

Het Varend Corso is dit jaar op 2,3 en 4 augustus. De stoet trekt onder meer door het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen.