18 februari 2021 Meer nieuws

Rhein-Maas tevreden over valentijnverkoop

Veiling Rhein-Maas noemt de verkoopsituatie op de klok rond Valentijnsdag tevredenstellend. Dit ondanks de lockdown en invallende winter. Zo bleef de vraag naar snijbloemen verrassend stabiel, aldus de veiling.

In het potplantensegment was minder vraag naar outdoor producten, zoals bolgewassen, omdat veel klanten door de landelijke sluitingen werden getroffen. Dat was anders bij de indoor producten. Zo verliep de verkoop van groene planten en arrangementen goed volgens de veiling bij een bijna normaal prijsniveau.

Hoog prijsniveau 

In het snijbloemensegment noteerde Veiling Rhein-Maas een omzetstijging als gevolg van een grote vraag in combinatie met een hoog prijsniveau. Voor klanten in Nederland, Noordrijn-Westfalen en België bleef het nog steeds mogelijk snijbloemen te verkopen en toonde de consument een grote vraag naar snijbloemen.

Vraag naar potplanten gering

Met het invallen van de winter en de daaruit voortvloeiende uitdagingen rond vervoer, veranderde het begin van de valentijnsweek. De vraag naar snijbloemen bleef verrassend stabiel met prijzen die op een goed niveau bleven, terwijl de vraag naar potplanten gering was.