16 oktober 2020 Meer nieuws

Rhein-Maas meldt stijging omzet

De productomzet van Veiling Rhein-Maas is de eerste 9 maanden van 2020 13 procent hoger, vergeleken bij dezelfde periode in 2019. De positieve resultaten van het tweede kwartaal van 2020 zijn in het derde jaar voortgezet, meldt de veiling.

In juli was de vraag naar snijbloemen en potplanten zeer goed in vergelijking met het jaar ervoor. Vooral de goede weersomstandigheden en het feit dat de eindgebruikers thuis moesten blijven zorgden daar voor. In augustus viel de aanvoer tegen door zeer hoge temperaturen en regionale zware regen- en onweersbuien, maar in september steeg de omzet weer. In het snijbloemensegment bleef de omzet achter omdat er veel minder bloemen zijn geïmporteerd. Bij de potplanten waren vooral tuinplanten zeer gevraagd. In het derde kwartaal van 2020 waren vooral open veldproducten en zomersnijbloemen, zoals dahlia's, populair bij de klanten. Sinds eind augustus is er een grote vraag naar herfstproducten, vat de veiling samen.

Digitale verkoopkanalen groeien

Rhein-Maas ziet dat de belangstelling van klanten en aanvoerders voor Kopen-Op-Afstand (KOA), de klokvoorverkoop en de webshop groeit. Ruim 36 procent van de omzet komt van KOA en de klokvoorverkoop behaalde dit jaar een recordomzet. De fysieke klok is gemoderniseerd, eind augustus was de ombouw klaar. Nu wordt alleen de lay-out nog aangepast. Wie komt veilen, moet zich houden aan het hygiëneprotocol en vanaf 1 oktober zijn mondkapjes verplicht.