6 juli 2022 Meer nieuws

RFH biedt kleinschalige kwekers digitale milieuregistratie

Royal FloraHolland biedt kleinschalige kwekers die lid zijn een kans op digitale milieuregistratie en een milieucertificaat in een jaar. Het eenmalig aanbod behelst persoonlijke begeleiding bij de certificering én een financiële tegemoetkoming van 350 euro.

Royal FloraHolland doet dit aanbod, opdat ook kleinschalige lid-kwekers kunnen inspelen op de toenemende vraag naar milieucertificaten, en zij hun bloemen en planten in de toekomst breed kunnen blijven leveren. Kwekers in Nederland en België kunnen gebruik maken van het aanbod als ze lid zijn van de veiling en een jaaromzet bij Royal FloraHolland hebben onder 100.000 euro (peildatum 31/12/2021). Zodra kwekers een certificaat hebben behaald, wordt dat direct zichtbaar op de klok en op termijn in andere verkoopkanalen.

Toenemende vraag

Duurzaamheid wordt volgens de veiling steeds belangrijker in onze maatschappij, zowel bij bedrijven als consumenten. Ook Royal FloraHolland ziet een toenemende en steeds dwingender vraag van kopers naar milieucertificering om aan te tonen dat zij verantwoord inkopen. Veel kwekers voldoen al aan hoge duurzaamheidseisen en het aantal leden van Royal FloraHolland met een milieucertificaat groeit. Het percentage kleinschalige lid-kwekers met een milieucertificaat blijft nog achter.

Kwekers kunnen zich aanmelden tot 30 september 2022.