12 september 2019 Meer nieuws

'Reële opbrengst' voor materialenveiling Mts Co Pronk

De eerste materialenveiling van deze maand verliep volgens de organisatie goed. “Op de kijkdag was het heel druk. Bijna 200 belangstellenden kwamen kijken”, vertelt Martijn van Schie van het veilingteam van CNB.

Samen met Troostwijk Auctions veilde CNB de complete kraam van Mts Co Pronk uit de Goorn. Woensdag 11 september sloot de veiling. “De opbrengst voor de materialen is reëel”, geeft Van Schie aan.

Materialen voor de broeierij

In totaal werden er 168 kavels aangeboden. Voor de grote partij broeikratten was volop belangstelling, net als voor het watergeefsysteem voor in de kas. Ook op de boslijnen en de combinatie van broei- en prikbakken werd veel geboden.

75 kopers

In totaal waren er bijna 5.000 biedingen van 400 verschillende bieders. Tijdens de veiling keken ongeveer 1.600 belangstellenden online mee vanuit 35 verschillende landen. Uiteindelijk waren er 75 kopers.

Nog meer veilingen in de maand september

De eerstvolgende veiling in september is de groene veiling voor Fields, Source of Flowers op 18 september. Diezelfde dag is ook de materialenveiling voor H.A. Zomerdijk & Zn. Een dag later is de materialenveiling voor LangePack. De materialen van Zonneveld Flower Bulbs worden 28 september geveild. Bekijk hier het overzicht van alle veilingen.