1 september 2021 Meer nieuws

Rabobank steekt geld in Havatec

Investeringsbedrijf Rabo Investments van de Rabobank is de nieuwe investeerder van machinebouwer Havatec BV. Dat maakte het Nieuw-Venneper bedrijf 1 september bekend. Met de investeerder wil Havatec sneller internationaal groeien in de tuinbouw. 

Havatec bedenkt en maakt sorteer-, bos- en verwerkingslijnen voor de internationale tuinbouw en bloementeelt. De onderneming heeft inmiddels 140 medewerkers. Havatec groeit naar eigen zeggen al jaren snel en gezond. Afgelopen jaren zijn er nieuwe machines geïntroduceerd, zoals de Twister boeketmachine, het egelband-ontbladersysteem, gerberaverwerkingslijnen, De Wave en andere bloemenverwerkingsmachines. Op dit moment werkt Havatec aan de eerste drie plantrobots voor bloembollen. Deze machines worden in het derde kwartaal in bedrijf genomen. Het bedrijf verwacht daardoor een nieuwe groeispurt.  

Andere sectoren

Commercieel directeur Mark Fikkers van Havatec: "Door de samenwerking versterkt Havatec zijn netwerk in de voedsel- en agribranche. De introductie in nieuwe afzetmarkten zal daardoor makkelijker verlopen. De sector behoudt door deze samenwerking een innovatieve partner, die garant staat voor het genereren en uitdenken van nieuwe ideeën. De automatisering van de sierteelt is de primaire focus, maar automatisering in andere sectoren kan in de nieuwe samenwerking ook meer aandacht krijgen.”

Maakbedrijf

Managing director Thijs Friederich van Rabo Investments vindt Havatec is een 'prachtig Nederlands maakbedrijf' met een 'sterk innovatief DNA'. De rol in de agrarische sector van het bedrijf past volgens hem bij het 'ecosysteem en de strategische ambities' van de Rabobank.