24 juni 2022 Meer nieuws

Publieksprijs voor platform planthunters

Platform Planthunters voor bijzondere planten kreeg de publieksprijs bij de uitreiking van de Topsector Tuinbouw &  Uitgangsmaterialen Innovation Prize. De uitreiking vond donderdag plaats tijdens het HeroFestival van HortiHeroes in Amsterdam.

Het jonge bedrijf heeft een digitaal platform gemaakt voor nieuwe en bijzondere planten voor de kweker, exporteur, detaillisten en consumenten. Een platform waarbij vraag en aanbod bij elkaar komt, maar wel met behoud van de huidige keten. Op deze manier maakt Planthunters bijzonder en nieuw assortiment toegankelijk voor iedereen, is de gedachte.

Euros

De publieksprijs bestaat uit 1.500 euro en deelname aan het HortiHeroes Startup Programma met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten via HortiHeroes en World Horti Center. De grote innovatieprijs ging naar Vertigo Technologies, dat een sensor ontwikkelde om de kwaliteit van fruit te inspecteren, zonder het te beschadigen.

 

Foto: Yoram Westhoff (links) van Planthunters ontvangt de publieksprijs uit handen van  de juryvoorzitter Harrij Schmeitz van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.