8 september 2020 Meer nieuws

Publiek kiest Echinacea Pretty Parasols

Bezoekers van de Engelse virtuele beurs Four Oaks verkiezen Echinacea Pretty Parasols van Plantipp tot beste introductie van 2020. 

Net als veel beurzen kon ook de Britse sierteeltbeurs Four Oaks in Macclesfield dit jaar niet als fysieke beurs doorgaan. Daarom koos de organisatie voor een virtuele show. In de online omgeving van Four Oaks konden bezoekers stemmen op de top 12 van beste, nieuwe introducties van 2020 en Echinacea Pretty Parasols kreeg de meeste publieksstemmen.

Lange bloeiperiode

De vaste plant is winterhard, vraagt weinig onderhoud en houdt zich staande in wind, koude, hitte en zon. Hij heeft een lange bloeiperiode van juli tot en met november. De bloemen verschijnen de een na de ander waardoor ze niet allemaal tegelijk openen en ze verschijnen op verschillende hoogten. Er zijn meerdere bloemen aan een steel. Echinacea Pretty Parasols wordt circa 90 cm hoog en 50 cm breed. De plant is kwekersrechtelijk beschermd en gevonden door veredelaar Spruyt Select GCV uit Buggenhout, België en wordt vertegenwoordigd door Plantipp BV uit IJsselstein.