3 december 2019 Meer nieuws

Project ‘Zon op agrarische daken’ start in de Beemster

LTO Noord gaat samen met de gemeente Beemster, Liander en de provincie Noord-Holland zonnepanelen op agrarische daken stimuleren. Via het project ‘Zon op agrarische daken’ kunnen ondernemers een energiescan laten uitvoeren.

In de Beemster hebben nog weinig agrariërs zonnepanelen op hun daken. Terwijl de subsidieregelingen van het Rijk (SDE+-regeling en Salderingsregeling) nog gunstig zijn en een goed rendement mogelijk maken. Daarom hebben LTO Noord, Liander, de gemeente en de provincie een aanpak ontwikkeld om te komen tot meer zonnepanelen op agrarische daken. Via het project ‘Zon op agrarische daken’ krijgen agrarische ondernemers uit de Beemster een bedrijfsspecifieke en onafhankelijke energiescan aangeboden. Daarmee krijgen zij inzicht in de financiële haalbaarheid, de terugverdientijd, de technische mogelijkheden en de vervolgstappen die zij kunnen nemen.

Meer gemeenten

Eerder al ging het project ‘Zon op agrarische daken’ van start in de gemeenten Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Drechterland. Na de gemeente Beemster zullen ook de gemeente Hollands Kroon en andere gemeenten in Zuid-Holland en in het Groene Hart worden benaderd voor deelname, om zo de voordelen van samenwerking optimaal te kunnen benutten.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 9 december organiseert LTO Noord een informatieavond voor alle agrariërs uit de gemeente Beemster. Locatie: Cono Kaasmakers, Rijperweg 20, Westbeemster. Bij voldoende belangstelling wordt een tweede informatieavond gehouden op woensdag 22 januari 2020. Locatie: De Kerckhaen, Jisperweg 57, Westbeemster. Tijdens de informatieavond ontvangen deelnemers informatie over het project, de subsidiemogelijkheden en het elektriciteitsnet in hun gebied. De inloop is vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan op de website van LTO Noord.