9 maart 2021 Meer nieuws

Programma groeneveilingseizoen online

Het nieuwe groeneveilingseizoen start in mei. Dit jaar bieden al elf bedrijven (een deel van) hun kraam aan. Bij elkaar bestaat het aanbod uit verschillende voorjaarsgewassen. Veel tulpen gaan onder de hamer, maar ook het aanbod narcis en hyacint is groot.

Aan het groeneveilingprogramma van CNB is recent de omvangrijke kraam van Kwekerij Oud Breeland uit de Zilk toegevoegd. Wegens wijziging van de teelt komt er 14.500 rr narcis, 10.000 rr hyacint en 8.300 rr tulpen beschikbaar. Het bedrijf gaat zich focussen op de teelt van diverse bijzondere bolgewassen en de handel.

‘Gewild assortiment’

Een andere recente toevoeging aan het programma van CNB is de tulpenkraam van Firma Gebr Vieveen uit Breezand. “Wegens beëindiging van de tulpenteelt komt ruim 5.000 rr tulpen in een gewild assortiment beschikbaar”, laat Ronald Walkier, accountmanager Veilen bij CNB weten.

Veilingen van CNB

Voor nog negen andere partijen wordt er groen geveild. Op welke dag deze veilingen zijn, wordt half april duidelijk gemaakt. Voor veilingen die CNB organiseert, is op de website het aanbod al te zien met de tuinadressen. “Zo kunnen geïnteresseerden al de partijen volgen”, laat Walkier weten. De andere bedrijven die CNB hebben ingeschakeld zijn: Boots Quality Bulbs BV, J. BurgerAkkerbouwbedrijf Louws, H.C. Verdegaal & Zn, Kwekerij Siem Munster, P.A.M. Klaver BV en Fa. C.W. van der Salm en Zonen kwekerij.

Veilingen HB Veilen - Hobaho

De aankondiging van de twee groene veilingen die HB Veilen samen met Hobaho heeft vastgelegd, zijn online te vinden. Het gaat tot dusver om een veiling voor Blom-Pronk BV en voor Fa. Th.G.W. van Haaster.

Volledig overzicht

Het volledige overzicht wordt op deze website bijgehouden en regelmatig voorzien van een update.