5 januari 2021 Meer nieuws

Proeftuin Zwaagdijk wijzigt naam in Vertify

Vanaf 1 januari 2021 gaan Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland verder onder de naam Vertify. Samen met de vernieuwde uitstraling moet de naam zorgen voor een duidelijkere positionering van het bedrijf.

De naam Vertify staat voor groen (‘vert’ is ‘groen’ in het Frans) en voor het verifiëren van onderzoekshypotheses (‘verify’ is Engels voor ‘verifiëren’). Johan Kos, directeur van Vertify: “Deze nieuwe naam en uitstraling maakt duidelijk wie we zijn en wat we doen. Onze missie is het delen en verklaren van kennis en innovaties. Met onze onderzoeken bedienen we bedrijven, telers en andere belanghebbenden. En onze ambities reiken verder dan de grenzen van Nederland. We zoeken de samenwerking met landen zoals China, Vietnam en Colombia.”

Onderzoek en uitleggen

Met de naamswijziging zijn ook het bedrijfslogo en de website vernieuwd. In het logo is de pay-off van het onderzoeksbedrijf verwerkt: Explor&Xplain. Daarmee wil Vertify benadrukken dat het er niet alleen naar streeft de resultaten uit onderzoek waar te nemen maar ook de uitkomsten te duiden.

Zie ook het interview met directeur Johan Kos in Greenity nr. 85, die 15 januari verschijnt.