14 april 2021 Meer nieuws

Procedures Keukenhof 'omslachtig en zinloos'

Keukenhofdirecteur Bart Siemerink is blij met de bezoekers aan het park, maar de testprocudures en veiligheidsmaatregelen noemt hij 'omslachtig en zinloos'. Siemerink zei dit woensdagochtend op Radio 1. 

"We hebben extra mensen in moeten schakelen om alles in goede banen te leiden bij de entree", legde Siemerink uit. "We moeten alle testresultaten en identiteiten controleren, dat vraagt veel tijd en veel mensen." Er mogen vijfduizend bezoekers het park in. "Die moeten ook allemaal een code in een app invullen. De gemiddelde parkbezoeker is niet zo bedreven en veel bezoekers hadden helemaal geen app."

Buiten alle ruimte

Wat de directeur betreft wordt de opening van het park verruimd, een mening die hij deelt met Nederlandse pretparkdirecteuren. "Die vijfduizend bezoekers vind je niet meer terug in ons park, je hebt buiten alle ruimte. Het is buiten, notabene. Onze gebouwen zijn dicht." Het besmettingsrisico is volgens de directeur te verwaarlozen. Op 16, 17 en 18 april mogen opnieuw dagelijks vijfduizend bezoekers met een negatieve coronatestuitslag op zak Keukenhof in. 

Ook elders in het land zijn praktijkproeven, zogeheten Fieldlabs. Zo is een aantal café's in Utrecht open en wordt geëxperimenteerd met theaterbezoek. Bezoekers moeten een negatieve testuitslag van maximaal 40 uur oud hebben, ongeacht of de bezoeker gevaccineerd is. De test is uitsluitend via aangewezen testlocaties te ondergaan.