14 januari 2020 Meer nieuws

Prinsesjes dopen tulp ‘Make-A-Wish’

De nieuwe rode tulp ‘Make-A-Wish’ van kwekerij Smit Flowers in Spierdijk is gisteren gedoopt. Wenskinderen Femke (6) uit Weesp en Zoé (6) uit Purmerend deden dit aan de vooravond van het nieuwe tulpenseizoen 2020.

Tevens wordt hiermee het 30-jarig jubileum van Make-A-Wish Nederland gevierd. Deze organisatie vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte.

De nieuwe bloem is aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers. Op zaterdag 18 januari, Nationale Tulpendag, geven de prinsesjes tevens het officiële startsein van het nieuwe tulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam openen ze om 13.00 uur een pluktuin met meer dan 200.000 tulpen. Iedereen mag er gratis een bosje plukken.

Intens rode tulp

De nieuwe tulp heeft een intense, rode bloemkleur met een stevige steel (lengte 38 cm) en de bloemblaadjes ontvouwen zich maximaal tijdens de bloei. De bloemdoorsnede is dan 7 cm. Tulpenpromotie Nederland (TPN) zorgt dat de naam van de nieuwe tulp wordt vereeuwigd in het International Cultivar Register of Tulip Names. De nieuwe tulp is vanaf volgend jaar verkrijgbaar.

Op de foto: Tulpenkweker Arjan Smit, wenskinderen Femke en Zoe en Pia Douwes, ambassadeur Make-A-Wish Nederland.