10 januari 2019 Meer nieuws

Predicaat Koninklijk voor CNB

CNB heeft donderdag tijdens de feestelijke bijeenkomst van haar 100-jarig bestaan het predicaat Koninklijk gekregen. Dat maakte loco-burgemeester Kees van der Zwet tijdens het feest in Lisse bekend. De officiële overhandiging van het predicaat vindt op een later moment plaats.  

Het is een prachtig cadeau, zegt directeur Leo van Leeuwen van CNB in reactie op de mededeling van Van der Zwet. “Als bedrijf een leeftijd bereiken van 100 jaar is een geweldige prestatie. Ik ben dan ook trots op alle medewerkers van toen en nu die hebben bijgedragen aan het in goede gezondheid bereiken van deze leeftijd. Het Predicaat Koninklijk ervaren we dan ook als een kroon op ons werk en een stimulans voor de toekomst.”

Fusie tot CNB

Op 16 januari 1919 werd de Bloembollenveilingsvereeniging West Friesland opgericht. Vijf jaar later, op 21 november 1924, was de oprichting van ‘Coöperatieve Veilingvereeniging  Hollands Bloembollen Genootschap’ (HBG) een feit. Door een fusie van HBG en de Bloembollenveilingsvereniging West Friesland in 1975 is CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale) ontstaan.

CNB-directeur Leo van Leeuwen (l) en loco-burgemeester Kees van der Zwet houden het jubileummagazine ten doop. Van der Zwet maakte net bekend dat CNB het predicaat Koninklijk krijgt.

Foto: Daniel Verkijk