23 april 2021 Meer nieuws

Podcast Werkgeverspraat: werkpieken

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is begonnen met een reeks podcasts. In de eerste aflevering praat Diana Eleveld (adviseur bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw) met Chantal Hendrikx van Martens Asperges in het Limburgse Tienray. De podcast is ook bestemd voor andere sectoren.

In deze aflevering staan arbeidstijden in piekperioden centraal. Eleveld praat met Hendrikx over hoe het bedrijf dit thema aanpakt en hoe zij in een drukke periode waarin veel werk wordt verzet, op een veilige en gezonde manier blijft werken. Aan bod komen vragen als: Hoe blijven je werknemers fit, hoe vaak hebben zij vrij, hoe zorg je ervoor dat je werknemers in een drukke periode kunnen ontspannen en welke rol heb je als werkgever daarin?

Uitleg over wet

Marlies Kamps legt Stigas in de podcast uit wat er bijvoorbeeld in de Arbeidstijdenwet staat en wat is toegestaan. Ze gaat ook in op de vraag of een werknemer die meer uren maakt, juist wel of niet productiever is. Behalve voor aspergekwekers is de podcast ook bestemd voor andere werkgevers in de sector die te maken hebben met werkpieken en die willen weten hoe zij hiermee kunnen omgaan.

Kijkje in de keuken

Er komen dit jaar zes podcasts dankzij een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt. In alle afleveringen komen werkgevers aan het woord, uit verschillende deelsectoren. Op die manier wil de Werkgeverslijn land- en tuinbouw een kijkje te geven in de keukens van werkgevers en hopen zij werkgevers handvatten mee te geven.